Paradoks – Na Internacionalnom 70 doktoranata na Državnom jedan!

Novi Pazar – Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru jedan kandidat odbranio doktorsku disartaciju, dok je na Internacionalnom preko 60.
Rektor državnog univerziteta u Novom Pazaru profesor dr Miladin Kostić kaže da u sladu sa zakonom o visokom obrazovanju prijavu doktorskih disertacija mogu Izvršiti I magistri nauka. Kostić ističe da je do danas samo jedan kandidat odrbranio doktorski rad iz oblasti matematičkih nauka.

“Kriterijumi za odbranu doktorske disartacije na ovoj visokoobrazovnoj instituciji su isti kao i na svim univerzitetima. Odbranjen je samo jedan doktorski rad”, rekao je Kostić

Nakon nekoliko dana od slanja zahteva Internacionalnom univerzitetu da neko od nadležnih odgovori na pitanja: Koliko je na Internacionalnom univerzitetu kandidata doktoriralo od osnivanja univerziteta I koji su kriterijumi, iz rektorata smo dobili nezvaničnu informaciju da je doktorsku disartaciju odbranilo od 60 do 70 kandidata. Zvanične podatke nismo dobili jer su, kako nam je rečeno oni koji su zaduženi za evidenciju doktorata na toj visokoobrazovnoj instituciji na godišnjem odmoru.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru osnovan je 2002.godine, dok je Državni nešto kasnije 2006.godine.

Podsećamo da je predsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Srđan Stanković prethodne nedelje izjavio da će biti formirana komisija koja će preispitati doktorske studije na univerzitetima u celoj Srbiji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO