PAO RUSKI VOJNI AVION TU-154, NEMA PREŽIVELIH (video)

MOSKVA – Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su, prema najnovijim podacima, u avionu “Tu-154” koji se jutros srušio u Crno more nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji bile 93 osobe i da niko nije preživeo.

Portaparol ovog ministarstva generalmajor Igor Konašenkov saopštio je danas da je ono uputilo četiri broda, pet helikoptera i dronove na mesto pada aviona, prenosiTAS S, čiji je izvor naveo da su do sada pronađena četiri tela. Prethodno je javljeno da su pored tela jedne od žrtava pronađeni i dokumenti novinara ruskog “Kanala 1”.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga “Ansambl Aleksandrov” koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i i izvršna direktorka humanitarnog fonda “Poštena pomoć” Jelisaveta Glinka.
Konašenkov je ranije kazao da je u avionu bilo osam članova posade i 85 putnika, a osim muzičara vojnog hora ostali putnici su bili vojnici koji su služili kao pratioci i devet novinara.
Vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin dobio informacije o rušenju aviona i prima nove koje stižu.
“Prerano je bilo šta reći, predsednik čeka da slika bude potpuna”, rekao je Peskov koji je dodao da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na stalnoj telefonskoj vezi sa Putinom.
Ruski predsednik je izrazio saučešće porodicama poginulih i naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da stane na čelo državne komisije koja će istraživati pad ovog aviona.
Portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko kazala je za TAS S da je krivična istraga otvorena zbog “kršenja pravila letačke bezbednosti ili priprema za njiih.” Istražitelji su zaplenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.Ruski vojni televizijski kanal “Zvezda” je saopštio da je među novinarima u avionu bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe “Kanala 1”.
Rojters je preneo informaciju agencije RIA novosti iz neimenovanog izvora da je avion pao zbog tehničkog problema.

Putin za detaljnu istragu o padu aviona, nađeno deset tela
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će uzroci jutrošnjeg pada aviona ruskog Ministarstva odbrane “Tu-154” u Crnom moru blizu Sočija, u kojem je poginulo 93 ljudi, biti detaljno istraženi i porodice žrtava će dobiti neophodnu pomoć.
“Vladi je naređeno da formira komisiju koju će voditi ministar saobraćaja”, rekao je Putin, prenosi TAS S koji navodi da je prema najnovijim podacima pronađeno deset tela žrtava.

Medvedev: Sve okolnosti pada aviona biće detaljno istražene
Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti vezane za jutrošnji pad aviona “Tu-154” u Crnom moru u blizini Sočija, u kojem je poginulo 93 ljudi.
“Ova strašna tragedija je odnela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog “Ansambla Aleksandrov”. Oni su leteli u Siriju na mirovnoj misiji dobre volje”, saopštio je Medvedev, prenosi TAS S.
Premijer Rusije je naveo da će “svi pogođeni ovom tragedijom primiti neophodnu pomoć” i uputio saučešće porodicama žrtava.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO