Naslovna Featured Istaknuto Pandemija uzela danak u obrazovanju

Pandemija uzela danak u obrazovanju

pandemija-uzela-danak-u-obrazovanju

„Pandemija izavana kovidom 19 uzela ogroman danak u obrazovanju. Škole su zatvarane, propušteno je mnogo toga što je trebalo da nauče đaci, a borbu sa virusom izgubili su i nebrojeni prosvetni radnici, članovi sindikata i vođe naše profesije.

Gubici su zapanjujući. Svakodnevno stižu obaveštenja iz celog sveta o kolegama koje nisu više sa nama. Smrt jednog prosvetnog radnika tragedija je za njihovu porodicu, učenike i zajednicu. Smrt tolikog broja prosvetnih radnika širom sveta ima apsolutno poguban uticaj na profesiju i obrazovanje u celini“, saopštio je Sindikat obrazovanja Srbije povodom 5. oktobra – Svetskog dana nastavnika.

U saopštenju se ističe da je uoči obežavanja te manifestacije Internacionala obrazovanja pokrenula memorijalnu veb stranicu www.teacherscovidmemorial.org, u čast i sećanje na kolege koje su izgubile život. „Internacionala obrazovanja će sutra biti domaćin globalnog događaja odavanja počasti u njihovu čast i obavezivanja da će njihova misija biti nastavljena i dok se organizujemo radi boljih uslova rada i jednakosti u dostupnosti vakcina, navode iz Sindikata obrazovanja Srbije.

Izvor: Danas

Foto: Pixabay / Wokandapix

Podeli

Exit mobile version