Palijativni centar proširio kapacitete

Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima,ali i entuzijazmu osoblja, Palijativni centar u Novom Pazaru je proširio svoje kapacitete, te će pacijentima ovog Odjeljenja bolesnički dani umnogome biti olakšani.

Centar za palijativno zbrinjavanje smješten je na nekadašnjem starom Internom odjeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Kapacitet ovog centra bio je nedovoljan da primi pacijente kojima je ova vrsta zdravstvene usluge potrebna, te su donacije novopazarskih privrednika i građana, pružile uslove za bolje fukcionisanje ove medicinske službe. Palijativni centar proiširio je kapacitete, tako u okviru  ovog centra sada postoji i Odjeljnje za produženo liječenje i njegu, kao i prijemna ambulanta.

Načelnik Palijativnog centra, dr Asim Leković je jedan od pokreteča i prema riječima njegovih kolega, godinama unazad nesebično radi na opremanju prostorija ovog Odjeljenja.

Palijativni centar u Novom Pazaru otvoren je 10.8.2015.  godine. Po propozicijama koje je propisalo Ministarstvo bolesnici ovdje mogu boraviti 15 dana u toku jedne godine. Pacijenti, koji su ovdje smješteni boluju od teških i neizlječivih bolesti, a medicnisnko osoblje se trudi da im umanji bolove , a njihove porodice da rasterete, jer za ovakve pacijente potrebna je odgovarajuća njega. Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i ljudima dobre volje, na ovom Odjeljenju bolesnički dani ovim pacijentima biće umnogome olakšani

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO