Padavine ne utiču na kvalitet vode

Za razliku od problema sa snabdevanjem električnom energijom, snežne padavine poslednjih dana nisu uticale na kvalitet vodosnabdevanja u Novom Pazaru. Veća količina padavina nije uzrokovala zamućenost sirove vode, koja se na Filterskom postrojenju i dalje prerađuje punim kapacitetom i ispravna je za piće, kažu nadležni.

Niske temperature sprečavaju naglo otapanje snega, a samim ti i pojavu zamućenosti, tako da se voda koja se distribuira gradu sa Filterskog postrojenja i dalje prerađuje punim kapacitetom.

”Padavine koje smo imali poslednjih dana nisu nekog velikog obima, ali nisu ni beznačajne. Važno je za nas što u ovom trenutku nemamo problema sa sirovom vodom koja dolazi do Filterskog postrojenja”, kaže direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija Gradimir Nedeljković.

Uredno vodosnabdevanje očekuje nas i u narednom periodu – kaže Nedeljković i naglašava da su u vodovodu spremni i za preradu zamućene sirove vode. Takva voda, ističe, prerađivaće se smanjenim kapacitetom, ali to neće uticati na redovnost vodosnabdevanja u gradu – ističe Nedeljković.

”Ako bude došlo do obilnijih padavina i veće zamućenosti, regulisaćemo to na način da proizvodnja bude nešto manja. S obzirom da je i potrošnja u ovom periodu nešto manja, uz postojeće rezerve, vodosnabdevanje će biti uredno i potrošači to neće osetiti. Što se tiče kvaliteta i količine vode, ona je apsolutno ispravna po svim karakteristikama”, naglašava Nedeljković.

Planskih isključenja  vode neće biti – kaže Nedeljković, a u slučaju havarijskih ističe, ekipe vodovoda su spremne da pravovremeno odreaguju i saniraju svaki kvar.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO