Ovo je pripadnik JSO što ga oplakuju na društvenim mrežama: Željko Pavkov,nagrađivana Crvena beretka, kojeg je ubio Sandžaklija (FOTO)

Elvis Ćatović ubio je bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije i teško ranio Zemunca.

Pripadnici JSO ga oplakuju na društvenim mrežama: Ovo je Željko Pavkov, nagrađivana Crvena beretka, kojeg je ubio Sandžaklija.

Željko Pavkov Lala (47) iz Srbobrana, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, ubijen je pre tri noći u vatrenom obračunu u selu Potkrajica, na teritoriji opštine Bijelo Polje.
Prema izjavi osumnjičenog za njegovo ubistvo, Elvisa Ćatovića, nagrađivani bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, bio je navodno plaćenik unajmljen da ga ubije. Međutim, nevjerovatno je da je obučeni specijalac stradao od ruke građevinca Ćatovića, a njegov partner, Zemunac Ljubomir Lazić (46) teško ranjen u vatrenom obračunu ispred Crnogorčeve kuće.
Elvis je ubio jednog Srbina, bivšu Crvenu beretku, a ranio drugog? Tvrdi da je omamljen pucao u samoodbrani jer su htjeli da ga ubiju (FOTO)
– Branio sam te noći život. Pavkova i Lazovića nisam pre toga nikada video – rekao je Ćatović u policiji.
– Kada sam automobilom stigao ispred svog doma primetio sam da mi se približava više nepoznatih osoba. Osetio sam da sam ranjen, ali pucanj nisam čuo. Hteo sam da pobegnem u kuću, ali nisam uspio, pa sam utrčao u kukuruzište. Odatle sam iz pištolja zapucao na sve strane – ispričao je u tužilaštvu Ćatović i istakao da je to što je kod sebe nosio oružje bila puka slučajnost.
Posle pucnjave uleteo je kuću komšije i obavjestio policiju o svemu, nastavio je on u iskazu.
Beživotno tijelo Pavkova pored koga je pronađen pištolj “vzor” kalibra 7,65 milimetara sa prigušivačem, ostao je na mjestu okršaja. Teško povređeni Lazić izleteo je na magistralu, odakle je prebačen do bijelopoljske bolncie, a kasnije u Klinički centar Crne Gore, pišu “Večernje novosti”. Zbog zdravstvenog stanja on juče nije saslušan, mada nije životno ugrožen.
Pavkova su juče i na društvenim mrežama oplakivali kao heroja pripadnici Crvenih beretki i njihovi poštovaoci, a oglasio se i njegov rođeni brat Stevan iz Sivca, koji je na svojoj Fejsbuk stranici podelio zajedničke fotografije sa poginulim Željkom.
Bratovljeva porodica, naime, živi u Hamburgu u Njemačkoj, i smatraju da je Željko ubijen u sačekuši.
– Ko zna šta je tu bilo i ko je za koga radio. Mi imamo samo crnogorsku verziju – ispričali su Srbobranci za “Novosti”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO