Naslovna Sandžak Novi Pazar OVO JE NAŠ ŠEHER PAZAR

OVO JE NAŠ ŠEHER PAZAR

Dragi prijatelji, postaje tradicija. Ove noći donosim priču o čuvenoj solidarnosti među Novopazarcima.

Svako vreme iznedri nove heroje. U Novom Pazaru gradu poznatom po humanosti čitave zajednice kada god je to bilo potrebno, u vreme vanrednog stanja koje je proglašeno zbog virusa COVID -19 (korona virus), žive super heroji o čijim se gestovima priča u regionu. Od njih ostali ljudi očekuju samo dobro, svojim delovanjem utiču na ostale i podstiču humanost. Oni su super pekari, super trgovci, super krojači i super taksisti. Fotografije iz Novog Pazara o besplatnim proizvodima i uslugama koje nude privrednici lokalnom stanovništvu sa slabijim imovinskim stanjem obišle su region.

Tako se u našem gradu dele besplatno zdravstvenim ustanovama i pojedincima zaštitne maske koje šiju pojedinci i fabrike tekstila, osnovne životne namirnice nude mnoge trgovine a na raspolaganju su zdravstvenim radnicima i usluge prevoza taksi službama.

Tako pekara “Sač” Besima Bilalovića poznata po društveno odgovornom delovanju u Novom Pazaru onima kojima je potrebno nudi svakodnevno, u periodu trajanja vanrednog stanja, besplatne vekne hleba.

Prodavnica “Ceger” u Lugu, u vlasništvu je mladih ali zrelih, humanih i dobrih ljudi. Nude besplatno osnovne životne namirnice onima kojima su najpotrebnije.

Žrtvu zdravstvenih radnika u Novom Pazaru prepoznali su vlasnici jedne velike taksi službe “Maxi taxi akica”, Almira Hanuše. Oni će do Zdravstvenog centra i nakon obavljenog posla kući prevoziti potpuno besplatno umorno medicinsko osoblje.

Radnici desetina firmi koje se bave tekstilom i pogoni za laku konfekciju danonoćno šiju zaštitne maske koje besplatno, zbog nedostatka na tržištu, dele ustanovama i pojedincima. Takva je i firma u vlasništcu Nihata Ugljanina.

U Novom Pazaru od pre par dana oformljen je i Call centar za pružanje usluga i pomoć starima u periodu trajanja vanrednog stanja. Usluge pružaju volonteri Kancelarije za mlade i članovi novopazarskih humanitarnih organizacija.

Foto i tekst: Aleksandar Nićiforović

Ljajić : Solidarnost jača strana od odgovornosti

Exit mobile version