OVAKO ĆE IZGLEDATI KOVID PROPUSNICE: Evo gde će biti uvedene

BEOGRAD – Nakon što je na jučerašnjoj sednici kriznog štaba razmatrana mogućnost uvođenja kovid propusnica na mestima na kojima je neophodno da građani borave, prof. dr Branisalv Tiodorović rekao je da kovid sertifikat ima za cilj da se da će onima koji su odgovorni i koji su primili vakcinu, kao i oni koji se kontrolišu testovima i koji su preležali bolest, sve u sertifikatu biti pouzdano napisano.

– Propusnice će se koristiti u unutrašnjim delovima noćnih klubova, barova, restorana i kafića – kazao je prof. dr Tiodorović za RTS.

Tako se pretpostavlja se da će se na kovid propusnici nalaziti potvrda o vakcinaciji (bilo kojom vakcinom koje su nam dostupne), negativni kovid test ili prisustvo antitela nakon preležane bolesti.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić nakon sednice kriznog štaba rekla je da se pripremamo za uvođenje kovid sertifikata, a da će se o tome odlučiti za nekoliko dana da se prvo razgovara sa inspekcijama.

– Da bi bilo u skladu sa Ustavom uvešće se prvo u prostorima u kojim ljudi ne moraju da borave, to su noćni klubovi, barovi, kafići i restorani – kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da sertifikati neće biti potrebni za maloprodajne objekte.

Kurir.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO