Naslovna Sandžak Novi Pazar Otvorili dušu za Sandžakhaber: Radnici Vojin Popovića sumnjaju da je “neko” namerno...

Otvorili dušu za Sandžakhaber: Radnici Vojin Popovića sumnjaju da je “neko” namerno stopirao privatizaciju!

Novi Pazar – Radici novopazarskog preduzeća Vojin Popović već danima protestuju u krugu svoje fabrike i traže pomoć da se njihovi problemi reše. Oni sumnjaju da njihovo preduzeće nije privatizovano jer to nekome tako odgovara.

Radnici stečajne firme Vojin Popović se i dalje bore, nadaju i apeluju na vlasti u državi do prestanu sabotirati kupovinu firme.

Bivši radnici ističu da čovjeku koji je htio kupiti firmu na aukciji nije dozvoljeno jer nekom to ne odgovara.  Kažu da kupac koji se pojavi imaće potpunu podršku radnika, ali sada, ističu, neko to spriječava.

Jedan od radnika sa kojim smo razgovarali tvrdi da je mogući uzročnik problema Muamer Redžović privrednik iz Novog Pazara koji je predsednik upravnog odvora Agencije za privatizaciju i u kojeg sve više sumnjaju da je sprečio privatizaciju ovoga nekada najuspešnijeg preduzeća u Sandžaku.

“U Agenciji za privatizaciju ima jedan čovek iz Novog Pazara moguće da on stopira privatizaciju ovog preduzeća jer je kupio preduzeće koje je sa druge strane obale “Pekaru Polet” i moguće da čeka da ovome još padne cena i da nekome svom ili njemu ovo preduzeće završi i proda u bescenje” tvrdi ojađeni radnik.

Od firme koja je do 2005. godine imala preko 1000 uposlenika, sada su ostale samo zgrade koje propadaju i radnici koji još uvijek nemaju posao. Pored velike krize omladina je, kažu, primorana da odlazi iz države kako bi pronašla posao, jer im je ovdje to onemogućeno.

 

Exit mobile version