Novi Pazar – Radici novopazarskog preduzeća Vojin Popović već danima protestuju u krugu svoje fabrike i traže pomoć da se njihovi problemi reše. Oni sumnjaju da njihovo preduzeće nije privatizovano jer to nekome tako odgovara.

Radnici stečajne firme Vojin Popović se i dalje bore, nadaju i apeluju na vlasti u državi do prestanu sabotirati kupovinu firme.

Bivši radnici ističu da čovjeku koji je htio kupiti firmu na aukciji nije dozvoljeno jer nekom to ne odgovara.  Kažu da kupac koji se pojavi imaće potpunu podršku radnika, ali sada, ističu, neko to spriječava.

Jedan od radnika sa kojim smo razgovarali tvrdi da je mogući uzročnik problema Muamer Redžović privrednik iz Novog Pazara koji je predsednik upravnog odvora Agencije za privatizaciju i u kojeg sve više sumnjaju da je sprečio privatizaciju ovoga nekada najuspešnijeg preduzeća u Sandžaku.

“U Agenciji za privatizaciju ima jedan čovek iz Novog Pazara moguće da on stopira privatizaciju ovog preduzeća jer je kupio preduzeće koje je sa druge strane obale “Pekaru Polet” i moguće da čeka da ovome još padne cena i da nekome svom ili njemu ovo preduzeće završi i proda u bescenje” tvrdi ojađeni radnik.

Od firme koja je do 2005. godine imala preko 1000 uposlenika, sada su ostale samo zgrade koje propadaju i radnici koji još uvijek nemaju posao. Pored velike krize omladina je, kažu, primorana da odlazi iz države kako bi pronašla posao, jer im je ovdje to onemogućeno.

 

1 KOMENTAR

  1. Kamo sreće da ga dotični gospodin preuzme, bilo bi bolje i za preduzeće i za radnike u istom.

    Čudan je ovaj naš narod, medicinski radnici koji se 20 i još nekoliko godina bave politikom, koji uništiše sve što se uništiti može, im odgovaraju, a uspešan čovek, koji se dokazao na svim poljima na najbolji način, ne.

    Pa vama istim radnicima, sada neko da da isti taj ”Vojin Popovic”, vi biste ga unistili svojim ”radom”.

    Koliko vas je nakon propasti preduzeca ”Vojin Popovic” nastavilo neki posao ozbiljno da obavlja i da je uspesan/na u istom?

    Ne krivite uvek druge za ono sto vam se desava…

Comments are closed.