Naslovna Featured Istaknuto Otvorena ruka obišla selo Koniče u okviru akcije „Pešter u srcu“

Otvorena ruka obišla selo Koniče u okviru akcije „Pešter u srcu“

otvorena-ruka-obisla-selo-konice-u-okviru-akcije-„pester-u-srcu“

Humanitarna organizacija Otvorena ruka nastavlja sa akcijom besplatnih pregleda. Ove nedelje obišli su selo Koniče. Meštani ovog sela mogli su da izmere šećer u krvi, krvni pritisak i da urade EKG, takođe su dobili i besplatne lekove za svoje terapije.

Ovo je još jedna u nizu akcija humanitarnog udruženja Otvorena ruka koja za cilj ima prvenstveno pružanje medicinske pomoći starijim i iznemoglim licim, kao i hroničnim bolesnicima koji zbog udaljenosti od zdrastvenih ustanova nisu u mogućnosti da dođu na redovne kontrole, kao i za lica čije zdrastveno osiguranje nije regulisano iz bilo kog razloga i ne mogu doći regularnim putem do zdrastvenih institucija .

„Mi im danas osim redovnih opštih zdrastvenih pregleda pružamo i besplatne savete o postojećim njihovim bolestima, savete o poboljšanju kvaliteta života i ono što njima možda u ovom trenutku najviše znači doniramo im besplatne lekove za one koji imaju redovnu terapiju a nisu u mogućnosti da ih sebi priušte. Zadovoljstvo mi je da sa kolegama pomognemo onoliko koliko je u našoj moći a ono što je i najvažnije pacijentu uputumo po neku lepu reč koja im je zaista neophodmna“, kazala je dr Medina Rašiti.

Meštani ovog pešterskog sela istakli su da je ovo prvi put da im neko dolazi u ovom sastavu i veoma su zahvalni.

Kako su najavili iz ove humanitarne organizacije akcije besplatnih lekarskih pregleda nastaviće se i u drugim pešterskim selima svake druge nedelje a kako kažu po potrebi i ranije.

A. Ademović

Exit mobile version