Otvorena rekonstruisana čitaonica Gradske biblioteke

otvaranje_citaonice_03

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović svečano je otvorio rekonstruisanu čitaonicu Gradske bilblioteke „Dositej Obradović“. Deo zdanja preuređen je sredstvima turske međunarodne organizacije za pomoć i saradnju TIKA i Grada Novog Pazara, a u okviru brojnih aktivnosti povodom obeležavanja 552. rođendana Grada.

„Dobru saradnju stalno potvrđujemo, nizom projekata za podršku u rekonstrukciji objekata različite namene. Pošto je Novi Pazar univerzitetski centar, prestonica znanja, mladijh i obrazovanih ljudi, želim da naglasim da rekonstrukcija čitaonice u Gradskoj bilblioteci predstavlja najavu za sprovođenje drugih projekata u čijem su fokusu učenici i studenti. Buduće generacije sve što im ostavljamo trebalo bi da posmatraju kao blago dato im na čuvanje , te da se prema ustanovama ophode kao prema sopstvenoj kući, koja im omogućava da se usavršavaju i idu napred.“

Rekonstrukcija dela biblioteke započela je krajem prošle godine, a korisnici čitaonice, među kojima su učenici i studenti najbrojniji, moći će da uživaju u potpuno novim uslovima koji ova namenski opremljena prostorija nudi. Nakon što je čitaonica iz zvanično puštena u rad, u njoj je organizovana smotra recitatora novopazarskih osnovnih škola.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO