Naslovna Sandžak Novi Pazar Otvorena rekonstruisana čitaonica Gradske biblioteke

Otvorena rekonstruisana čitaonica Gradske biblioteke

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović svečano je otvorio rekonstruisanu čitaonicu Gradske bilblioteke „Dositej Obradović“. Deo zdanja preuređen je sredstvima turske međunarodne organizacije za pomoć i saradnju TIKA i Grada Novog Pazara, a u okviru brojnih aktivnosti povodom obeležavanja 552. rođendana Grada.

„Dobru saradnju stalno potvrđujemo, nizom projekata za podršku u rekonstrukciji objekata različite namene. Pošto je Novi Pazar univerzitetski centar, prestonica znanja, mladijh i obrazovanih ljudi, želim da naglasim da rekonstrukcija čitaonice u Gradskoj bilblioteci predstavlja najavu za sprovođenje drugih projekata u čijem su fokusu učenici i studenti. Buduće generacije sve što im ostavljamo trebalo bi da posmatraju kao blago dato im na čuvanje , te da se prema ustanovama ophode kao prema sopstvenoj kući, koja im omogućava da se usavršavaju i idu napred.“

Rekonstrukcija dela biblioteke započela je krajem prošle godine, a korisnici čitaonice, među kojima su učenici i studenti najbrojniji, moći će da uživaju u potpuno novim uslovima koji ova namenski opremljena prostorija nudi. Nakon što je čitaonica iz zvanično puštena u rad, u njoj je organizovana smotra recitatora novopazarskih osnovnih škola.

Exit mobile version