NOVI PAZAR – Nakon sastanka gosti iz Turske, predstavnici AK partije i grada Ankara i domaćini, predstavnici gradskog rukovodtsva i Sandžačke demokratske partije u školi Stefan Nemanja zvanično su otvorili naučnu učionicu. Otvaranje naučne učionice koju je donirala AK partija, predstavlja značajan korak za unapređenje obrazovanja, između ostalog i u oblasti IT sektora.

Naučna učionica opremljena je i instalirana u rekordnom roku.

U njoj će učenici osnovne škole Stefan Nemanja, ali i drugih, moći da stiču praktična znanja. Opremljena je brojnim računarima i neophodnom opremom.

Prilikom današnje posete školi gde je ozvaničen početak rada ove naučne učionice, gradonačelnik Novog Pzara Nihat Biševac zahvalio je donatorima iz AK partije i posebno naglasio da realizaciju svih projekata pomaže Ambasada Turske u Srbiji, kao i Institut Junus Emre čiji su predstavnici i danas bili u Novom Pazaru.

Direktor škole Edin Dugopoljac kazao je da je značaj ovoj projekta, čija vrednost je 50.000 evra nemerljiv.

”Osim onoga što vidi te ovde u učionici dobili smo i novi planetarijum koji je nažalost velik za ovu prostoriju, koristićemo ga u sali ili holu škole. Reč je o izvanrednoj stvari pomoću koje deca stiču predstavu o tome kako izgleda Sunčev sistem. Mi smo ovime dostigli vrhunski nivo što se tiče opremljenosti za predmet fizike, deca više neće morati da zamišljaju u glavi kako to izgleda već če moći da vide. To će olakšati i ulepšati pristup nastavi” kazao je Dugopoljac.

Ovo je potvrdila i članica Gradskog veća Ulfeta Demčović.

”Od izuzetnog značaja je ovaj projekat ne samo za ovu školu već i za učenike ostalih novopazarskih škola jer će u ovu naučnu učionicu moći da dolaze učenici iz svih škola kako osnovnih tako i srednjih” kazala je Demčović.

Predsednik Regionalnog odbora AK partije za Ankaru Mehmet Jilmazer kazao je prilikom ozvaničenja početka primene naučne učionice da je veliku ulogu u realizaciji ovog projekta imao i Institut Junus Emre i regionalni odbor te stranke u Ankari.

”Uprkos situacjii sa pandemijom želeli smo da ubrzamo ovakav jedan projekat i srećan sam da smo uspeli da ga realizujemo. Ovo poklanjamo j omladini Novog Pazara’’ kazao je Jilmazer.

Predstavnik omladine AK partije Burak Jildiz kazao je da je zadovoljan što je ovaj projekat realizovan.

”Zahvaljujem vam što ste nam omogućili realizaciju ovakvog jednog projekta i nadamo se da će ovo podiči na još veći stepen saradnju naše dve države i sa vašim gradom sa kojim imamo bratski odnos’’ kazao je Jildiz.

Zamenica gradonačelnice u opštini Mamak u Ankari Esra Jilmaz podsetila je da je u septembru delegacija AK partije i Instituta Junus Emre bila u poseti kada je i potekla ideja za realizaciju ovog projekta.

”Ja se pre svega zahvaljujem na ovako brzoj realizaciji projekta Junus Emre institutu kao i ambasadoru Tanžu Bilgiču. Sigurna sam da ćemo sa još lepšim projektima ponovo biti ovde u Novom Pazaru’’ kazala je Jilmaz.

indeksonline.rs