Naslovna Sandžak Novi Pazar Otvorena najsavremenija farma na Pešteri! Investitor Bajramović uložio 12 miliona evra

Otvorena najsavremenija farma na Pešteri! Investitor Bajramović uložio 12 miliona evra

Predstavnici grada Novog Pazara predvođeni gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem obišli su radove na izgradnji Farme za domaću živinu ALK Kompanije u selu Karajukića Bunari, koja predstavlja najveću investiciju na Pešteri od presudnog značaja za razvoj živinarstva i stočarstva.
 
Uspješni preduzetnik u inostranstvu, porijeklom iz Novog Pazara, Numan Bajramović, upoznao je predstavnike grada Novog Pazara sa proizvodnim potencijalima, planovima i kompleksom objekata koje obuhvata njegova farma za piliće. Ovaj objekat u Karajukića Bunarima pokriva 23 000 metara kvadratnih i do sada je, u prvoj fazi, u njega uloženo 12 miliona evra, a sa završatkom preostale dvije faze biće ukupno investirano 36 milona evra. Očekuje se da će ova farma godišnje moći da izveze i proda pet milona pilića i da će se proizvodnja proširiti u Novom Pazaru, otvaranjem klanica i pogona za obradu i proizvodnju mesa. Gradonačelnik Mahmutović je istakao je da će se založiti da se ovom investitoru, koji uspješno posluje u svijetu, daju povoljne subvencije od strane resornih ministartava i Vlade, poboljšaju regionalni putevi, vodosnabdijevanje i uslovi za iskorištavanje potencijal zdrave hrane koju ima Pešterska Visoravan, a sve kako bi se zaposlio što veći broj radnika. Samo na ovoj farmi, sa početkom rada, biće upošljeno oko 150 radnika, a procjenjuje se da će pomoćnih radanika biti znatno više.
“U razgovorima sa predstavnicima Vlade Republike Srbije dobili smo uveravanja da će nam za svaku investiciju koja dolazi u naše krajeve pomoći, pa tako i za ovu koja je takođe velika investicija. Očekujemo brzu reakciju države i da u narednom period ovde budu predstavnici tih ministarstava pa čak i ministri da dođu da vide kako ovo izgleda. Ovakav investicija zaista mnogo znači i mi ćemo praktično biti spona investitora i Vlade Republike Srbije”, rekao je Mahmutović. Predstavnici grada obišli su i farmu goveda u selu Doliće koja već sada uspješno radi, u koju je takođe uloženo više miliona evra i koja broji oko 170 krava. Numan Bajramović, je delegaciju upoznao sa načinom rada treće farme u selu Rakoši Bunari koju je on osnovao, farme ovaca. Tokom posjete gradonačelnik je istakao da grad Novi Pazar može pomoći Numanu i svim sličnim investitorima i kada je u pitanju plasman mesa i proizvoda, povezivanje i sklapanje poslovnih aranžmana kako u zemlji tako i inostranstvu. Ulaganje ALK Kompanije u Pešter predstavlja najveću investiciju do sada koja je ključna za razvoj stočarstva i od velikog značajna je kako za kraj tako i za razvoj stočarstva u zemlji.

Exit mobile version