Lokalna samouprava objavila je nacrt plana održivog razvoja Novog Pazara u periodu od 2021. do 2030. godine i otvorila javnu raspravu o tom strateškom dokumentu.

Nacrt Plana sadrži 17 različitih modula, odnosno programa, koji su objavljeni na zvaničnom sajtu Grada, a javna rasprava trajaće do 22. oktobra. U tom periodu građani će moći sve svoje sugestije i predloge da šalju na elektronske adrese rukovodilaca modula (programa) ili na zajedničku adresu [email protected], a mogu ih predati i na pisarnici Gradske uprave.

Nacrt dokumenta sadrži 17 različitih modula (programa) i to: 1. Stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje 2. Komunalne delatnosti 3. Lokalni ekonomski razvoj 4. Turizam 5. Poljoprivreda i ruralni razvoj 6. Zaštita životne sredine 7. Organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture 8. Predškolsko obrazovanje i vaspitanje 9. Osnovno obrazovanje i vaspitanje 10. Srednje obrazovanje i vaspitanje 11. Socijalna i dečja zaštita 12. Zdravstvena zaštita 13. Razvoj kulture i informisanja 14. Razvoj sporta i omladine 15. Opšte usluge lokalne samouprave 15a. Bezbednost i zaštita građana 15b. Dijaspora i međunarodna saradnja 16. Politički sistem lokalne samouprave 17. Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije Javne prezentacije pojedinačnih modula počeće u ponedeljak 27. septembra, a održavaće se u Svečanoj sali Kulturnog centra, od 11 do 13 časova.

Podeli