Otvoren pazarski Bazar rukotvorina

Novi Pazar – Sinoć je u Ulici „8.marta“ otvorena stalna postavka galerijske izložbe Udruženja žena „Pazarski bazar rukotvorina“. Izložba je bila dobro posećena, a iz Udruženja obećavaju i druge aktivnosti vezane za različite umetničke radionice.

Kada se žene udruže onda nastane i Udruženje i to još kakvo. Desetak umetnica iz različitih oblasti, ono što se nekada zvalo „žene zlatnih ruku“, utvrdilo je da se zajedničkim snagama lakše stiže do cilja. Osnovale su svoje udruženje i sinoć pozvale sugrađane da vide šta one to stvaraju.

„Prvo moram da kažem da smo se mi sasvim spontano okupile Novopazarskog sajma. Inicijativa je krenula bukvalno na jednom štandu gde smo počele da razgovaramo o onome što trenutno radimo. Razmenile smo brojeve telefona i tako je sve krenulo. Evo stigle smo i do Udruženja i ove izložbe“, kaže Amela Tandir zadužena za PR.

Sama izložba nije dovoljna pa su umetnice rešile da svoje umeće prenesu i drugima. Počeće sa decom, ali ima mesta i za odrasle, kažu i za muškarce samo ako su zainteresovani za neku od oblasti njihovog stvaralaštva.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO