Naslovna Sandžak Novi Pazar Otvoren Novi Pazar Fashion Centar u Beogradu (foto)

Otvoren Novi Pazar Fashion Centar u Beogradu (foto)

Beograd – Novi Pazar – Novopazarski proizvođači tekstilnih proizovoda od danas će imati svoj prodajni kvart u Belmax centru – Fashion of Novi Pazar, koji je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je na otvaranju rekao da je ovo primer kako privrednici udruživanjem mogu da budu konkurentniji na tržištu, ali i način na koji mnogo lakše mogu da izvoze svoju robu.

Ministar smatra da Srbija, uprkos problemima, ima potencijal u tekstilnoj industriji, a Novi Pazar je jedan od pozitivnih primera poslovanja, jer su mnoge tekstilne firme iz tog grada uspele da opstanu, uprkos ekonomskoj krizi, a zahvaljujući pre svega fleksibilnosti, sposobnom menadžmentu i kvalitetnoj radnoj snazi.

To je ujedno i put ka povećanju ukupnog izvoza, rekao je Ljajić i ukazao da Novi Pazar ostaje mesto gde se proizvodi kvalitetna tekstilna roba.

Mahmutović: Novi Pazar je grad biznisa i tekstila
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je zadovoljan što su se privrednici iz tog grada udružili i u kratkom roku uspeli da organizuju prodaju svoje robe u ovom prodajnom centru.

On je istakao da je Novi Pazar grad biznisa, grad tekstila, ali i mesto koje mnogo toga može da ponudi kada su turistički potencijali u pitanju.

Mahmutović je rekao da veruje da će novopazarske tekstilne firme isto ovako udružene uspeti da otvore svoja prodajna mesta i u nekom od evropskih centara.

“Ulazak novopazarskih proizvođača u Belmax centar značajan je i zbog podrške porodičnom i domaćem biznisu koji doprinosi razvoju regionalne ekonomije. Belmax centar je otvoren za saradnju sa domaćim proizvođačima i podržava poslovanje malih i srednjih preduzeća iz Srbije”, rekao je direktor Belmax centra Žou Hajing Reagon (Zhou Haiying Reagon).

Fashion of Novi Pazar nastao je partnerstvom Udruženja za razvoj privatnog preduzetništva Progres, koje okuplja 190 preduzeća u Srbiji i Belmax centra u Beogradu.

Rezultat partnerstva je otvaranje 18 lokala proizvođača džinsa, trenerki, majica, košulja, pidžama, čarapa, veša i druge trikotaže u ovom centru, u kojima će, osim veleprodaje, biti moguća i kupovina na malo

Exit mobile version