Naslovna Featured Istaknuto Otvaranje izložbe Izeta Mulića

Otvaranje izložbe Izeta Mulića

otvaranje-izlozbe-izeta-mulica

U Galeriji multimedijalnog centra u petak 6. Novembra biće otvorena izložba slika novopazarskog umetnika Izeta Mulića.  Biće izloženo 25 radova različitog formata . izložbu će otvoriti predsednica skupštine Anela Halilović Šemsović. Kako je najvljeno niko bez makse ne može ući.

Izet mulić se slikarstvom bavi već duži niz godina iako nije završio slikarstvo. Član je Sandžačkog udruženja likovnih unmetnika i poznat je kao akvarelista. Na izložbi će biti slika rađenih i akvarelom i ulje na platnu.

„Biće 25 radova izloženo i različite su tematske celine. On uglavnom obrađuje pejzaže, motive grada. Inspirisan je orijentalnom arhitekturom a to je negde i predmet njegovog izučavanja na fakultetu, kao i tokom posdiplomskih studija a sada i na doktorskim. Imaćemo jednu lepu izložbu čoveka koji je aktivan na likovnoj sceni koji izlaže sa ostalim akademskim umetnicima.“, istakla je urednica likovnog programa Amra Hodžić Jejna.

Onaje takođa naznačila da ukoliko bude gužve razvrstaće sve ljubitelje umetnosti u manje grupe, a sve u cilju njihove bezbednosti zbog trenutne epidemiološke situacije. Svi koji su zainteresovani da pogledaju slike moći će to da urade do 20. novembra kada će izložba zvanično biti i zatvorena.

A. Ademović

Exit mobile version