OTPOČELI INVESTICIONI RADOVI U KORIST GRAĐANA! Asfaltirana Dubrovačka 421 radovi se nastavljaju celo leto! FOTO

Novi Pazar – Meštani Ulice Dubrovačke 421 neće više gaziti blato, jer je njihova ulica u Selakovcu danas asfaltirana zahvaljujući sredstvima Gradske uprave Novog Pazara. Budžetom je planirano da se za infrastrukturne radove izdvoji 219 miliona dinara. Gradonačelnik Nihat Biševac je tom prilikom najavio realizaciju brojnih kapitalnih investicija, te rekao  da će ove građevinske sezone Novi Pazar biti veliko gradilište, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za život građana.

Žitelji koji su danas dobili asfalt ispred svojih kuća, kažu da se u poslednjih nekoliko godina mnogo uložilo kako bi u Selakovcu imali bolje uslove za život. Asfaltirane su brojne ulice, sređena fekalna i kišna kanalizacija, ali je poboljšano i vodosnabdevanje. Veliki broj je onih, koji su se okupili u Selakovcu da pozdrave predstavnike lokalne samouprave uz čiju pomoć sada imaju infrastrukturno uređen put.

Obilazeći gradilište u Selakovcu prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac je istako da Grad nastavlja put razvoja infatsrukrture, te da je ulica u Selakovcu samo jedna od brojnih puteva, koji će se raditi ove godine.

„Budžetom je izdvojeno 219 miliona dinara za komunalnu infrastrukturu. Novi Pazarće  ove godine biti veliko gradilište. U skladu sa pravno-imovinskom situacijom, asfaltiraćemo 50 ulica.  Radićemo dokle god nam vremenski uslovi budu dozvoljavali, kako bismo građanima obezbedili bolje uslove za život. Izdvojili smo dosta novca, i obezbedili sredstva od Ministarstva ekonomije“, rekao je Biševac.

Pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu Nihad Hasanović ističe da je sa prvim danima proleća počela infrastrukturna izgradnja Novog Pazara, te najavio da će već sutra put dobiti i meštani ulice u Bajevici, a istog dana očekuje se i nastavak radova na obilaznici oko Novog Pazara.

“Mehanizacija se trenutno nalazi na šest lokacija u Novom Pazaru. Obećanje je ispunjeno i krenulo se sa radom čim su to dozvolili vremenski uslovi. Meštani su zadovoljni, a radovi se u toku sutrašnjeg dana i naredne nedelje nastavljaju u naseljima Mur, Jaklja, Rasadnik… Očekuje nas berićetna građevinska godina. U  toku je priprema dokumentacije i tendera za nove ulice. Molim građane da se u Gradskoj upravi informišu o svemu što ih interesuje u vezi sa asfaltiranjem i da ne nasedaju na priče nadri inžinjera, koji ovih dana obilaze naselja”, rekao je Hasanović.

Ulica u Selakovcu duga je 600 metara, vrednost radova 8 miliona dinara, izvođač je Novi Pazar-put, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO