Novi Pazar – O koaliranju SDA sa Zukorlićem odavno se spekuliše Sandžakhaber ekskluzivno saznaje od očevidca da je preksinoć oko 18h Hajro Tutić viđen kako izlazi iz kuće Sulejmana Ugljanina.
Šta je bio cilj sastanka još se ne zna međutim špekuliše se da je Zukorlić poslao Tutića da oproba može li šta ušićariti od Ugljanina. Hajro Tutić predsednik sabora IZ u Srbiji jedan je od najvernijih saboraca Muamera Zukorlića i čovek koji ga je postavio na tu funkciju. Tutić je takođe poznat po tome što je u Altun Alem Džamiji dopustio Mirku Marijanoviću da uđe u cipelama!

Zukorlić preko svog portala pokušava da nekako izbalansira jer takođe ima probleme u svojim redovima jer je Ugljanin upravo izvršio agresiju na Islamsku Zajednicu i rasparčao je a u narednom periodu Sandžakhaber će i snimcima te izjavama Zukorlića i Ugljanina pokazati koje uzročnik rascepa u Islamskoj Zajednici.
Sandžakhaber kontaktirao je sagovornike iz redova SDA koji tvrde da se govori o koaliciji sa BDZ Sandžaka ali da i oni imaju svoje uslove koje su prenijeli Zukorliću. No sa druge strane postoji niz ucjena a postoje i problemi sa određenim brojem odbornika SDA koji su verni Rijasetu IZS Ademu Zilkiću i koji neće nikako prihvatiti koaliciju sa Zukorlićem navodi naš izvor.
Tutić je na primer pregovarao i sa visokim činovnicima SDP-a kada je trebalo da se formira BNV a tada je predloženo da predsednik BNV bude Emir Elfić što je Zukorlić odbio.