Naslovna Featured Istaknuto Otkazi u novopazarskim apotekama

Otkazi u novopazarskim apotekama

Ukupno sedmoro zaposlenih u apotekama danas su proglašeni tehnološkim viškovima i sa njima je raskinut radni odnos, izjavio je direktor novopazarskog Doma zdravlja Ervin Ćorović.

On je za Sto plus radio precizirao da je Ministarstvo zdravlja potvrdilo odluku o raskidu radnog odnosa za tri farmaceuta, dva farmaceutska tehničara i dva administrativna radnika.

Prema Ćorovićevim rečima, zaposleni su pristali na sporazumni raskid ugovora o radu, prema kojem će im biti isplaćene otpremnine u iznosima od 180.000 do 1,3 milion dinara.

Novopazarske apoteke su pravi presedan u Srbiji, jer jedino tu nije formirana zasebna Apotekarska ustanova pod ingerencijama lokalne samouprave.

Jedino novopazarske apoteke i dalje posluju u sastavu Doma zdravlja, ali zaposleni ne spadaju u kategoriju ugovorenih‚ za koje Ministarstvo zdravlja obezbedjuje plate.

Direktor tvrdi da su apoteke (ima ih ukupno pet u Novom Pazaru) do pre dve godine donosile prihod, da bi tokom ove godine imale gibitak od oko pet miliona dinara.

Izvor : RadioStoplus

Exit mobile version