Otežano vodosnabdevanje u Novom Pazaru

Viši delovi Novog Pazara, kao i stanari viših spratova stambenih zgrada, ostali su bez vode, dok je u ostatku grada značajno smanjen pritisak zbog velikog zamućenja vode na izvoru Raške.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković kazao je da je prerada i proizvodnja vode na novom filterskom postrojenju u potpunosti obustavljena zbog velike količine blata u sirovoj vodi.

“Jedinica kojom se meri mutnoća je pet, iznad toga je mutna voda. Mi sada dobijamo sirovu vodu sa ocenom 200, to je bukvalno blato. Zbog toga smo isključili novo filtersko postrojenje i preko njega uopšte nema proizvodnje vode. Pokušavamo da osposobimo staro postrojenje, ali i to je ograničeno zbog visoke mutnoće i češćeg pranja filtera”, objasnio je Nedeljković.

On je dodao da je prostor na izvore reke Raške na Pešteri, odakle se Novi Pazar snabdeva vodom, u potpunosti poplavljen.

“Trebalo bi da voda počne da se povlači. Ako to potraje, a nadamo se da neće, može doći do toga da veći deo grada ostane bez vode. U tom slučaju, građanima ćemo obezbediti cisterne sa vodom”, poručio je direktor tog javnog preduzeća.

Kiša koja je više od 24 sata neprekidno padala u Novom Pazaru dovela je do porasta vodostaja Raške, Jošanice i Trnavice zbog čega su se one u pojedinim naseljima izlile iz svojih korita.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO