Naslovna HRONIKA Osumnjičen radnik Gerontološkog centra da je polno uznemiravao studentkinje

Osumnjičen radnik Gerontološkog centra da je polno uznemiravao studentkinje

osumnjicen-radnik-gerontoloskog-centra-da-je-polno-uznemiravao-studentkinje

Foto:MUP BEOGRAD – Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, u koordinaciji sa Koordinatorkom za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, naložilo je danas privođenje N.S, zbog sumnje da je tokom prakse polno uznemiravao studentkinje M.P i B.N.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo sudu da se osumnjičenom u odnosu na oštećene izrekne zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja, kako ne bi ometao postupak uticanjem na oštećene, saopštilo je to tužilaštvo.

Oštećene su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja u Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega su iste dale izjave u svojstvu građana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je pokrenulo postupak i saslušalo osumnjičenog.

Tužilaštvo u saopštenju ističe da je važno prijavljivanje svih krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja i da žrtve to mogu učiniti i na ovaj način – obraćanjem Službi za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja.

Kako Tanjug saznaje studenti su imali praksu u Gerontološkom centru, a osumnjičeni je radnik te ustanove.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version