OSUĐENI NA VIŠEGODIŠNJE ROBIJE! Borci iz Sandžaka na sirijskom ratištu pred specijalnim sudom osuđeni!

Pred Specijalnim sudom u Beogradu izrečena su prvostepene presude sedmorici optuženih za terorizam i povezanost sa terorističkim organizacijama u Siriji.

 

Svi optuženi su proglašeni krivim za krivično delo koje im je stavljano na teret i svi su osuđeni na zatvorske kazne.

Abid Podbićanin, Sead Plojović i Tefik Mujović osuđeni su na po 11 godina zatvora. Iznudin Crnovršanin osuđen je na devet godina i šest meseci, Ferat Kasumović na sedam godina i šest meseci, Goran Pavlović na 10, a Rejhan Plojović devet godina i šest meseci zatvora.

Oni su osuđeni po optužnici da su u Srbiji i regionu, kao i u Zapadnoj Evropi, prikupljali novac i finansirali odlazak više građana Srbije u kampove za obuku, a nakon toga na ratište u Siriji.

Prema optužnici, oni su početkom 2013. godine, uspostavili vezu sa organizacijama Islamska država Iraka i Levanta – IDIL i Front Al Nusra, koje su Ujedinjene nacije proglasile terorističkim.

Prvooptuženom Abidu Podbićaninu – o kome je februara 2015. godine objavljena nikada potvrđena informacija da je poginuo na sirijskom ratištu, Goranu Pavloviću i Rejhanu Plojoviću presuda je izrečena u odsustvu – s obzirom na to da su nedostupni pravosudnim organima Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO