Naslovna HRONIKA Osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva u restoranu 2019.

Osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva u restoranu 2019.

0
osudjen-na-13-godina-zatvora-zbog-ubistva-u-restoranu-2019.

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Bajazida B. (27) na 13 godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića (51) u restoranu “Dar” avgusta 2019. godine.

Jednoglasnom odlukom sudskog veća on je proglašen krivim za ubistvo, za koje je osuđen na 12 godina zatvora, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja, zbog kojeg mu je izrečena kazna od dve godine, odnosno jedinstvena kazna u trajanju od 13 godina zatvora.

Sud je utvrdio da je Bajazid B, uveče 21. avgusta 2019. godine, „sa umišljajem i nebitno smanjene uračunljivosti lišio života Bejta Krlića“, tako što je iz ranije repetirane „berete 7,65 milimetara“ ispalio dva hica, od kojih je jedan, iz prislona, pogodio žrtvu u grudi.

Osuđeni je, navodi se u presudi, nakon toga pobegao iz restorana, a oružje je bacio u dvorište obližnje kuće.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, Više tužilaštvo i zastupnici osuđenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Tokom suđenja Bajazidovi branioci tvrdili su i pokušavali da dokažu da je njihov klijent nevin, da je metak ispaljen tokom koškanja i da je zapravo Krlić povukao okidač prilikom otimanja pištolja.

Razlozi sukoba njih dvojice nisu poznati, a pojedini mediji pisali su da su u svađi zbog pljačke milion evra u Minhenu zbog koje su osuđeni Krlićev rođak i Bajazidov brat.

Novac nikada nije pronađen.

Autor: Beta

Exit mobile version