OŠ”Bratstvo” među najsavremenijim školama u zemlji

s

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je danas radove na rekonstrukciji OŠ “Bratstvo”. Biševac  je rekao da će nakon  rekonstrukcije ovo biti  najsavremenije opremljena škola u zemlji, jedna od četiri škole sa bazenom . On je prilikom obilska gradilišta istakao da je rekonstrukcija škole najvrednija investicija u oblasti obrazovanja, u istoriji Novog Pazara.

Grad Novi Pazar neće odustati od konstantnog ulaganja u obrazovanje i stvaranje najboljih uslova u osnovnim i srednjim školama, kao i u vrtićima”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Sredstva za rekonstrukciju OŠ “Bratstvo” obezbedili su Kancelarija za javna ulaganja i Ministarstvo prosvete, dok se za izradu projekta pobrinuo Grad Novi Pazar. Ova škola je samno deo značajnih ulaganja u sferi školstva, kazao je Biševac.

“U proteklom periodu urađeno je puno toga. Iza nas je potpuna rekonstrukcija Gimnazije, za šta je izdvojeno 79 miliona dinara, značajna sredstva u obnovu OŠ “Bratstvo” uložila je nešto ranije Vlada Norveške. Grad je u značajnoj meri sopstvenim sredstvima stvorio bolje uslove u brojnim školama i nekim vrtićima, što će biti nastavljeno”, istakao je gradonačelnik Nihat Biševac, najavljujući radove na obnovi OŠ “Desanka Maksimović”, čiji će učenici dobiti i fiskulturnu salu.

“Radovi će biti izvođeni i u OŠ “Leso” u Deževi kao i u OŠ. “Mur”, tako da nas i u vremenu pred nama očekuju milionska ulaganja u obrazovanje, koje je i najvažnije za razvoj jedne lokalne zajednice. Naši učenici su svojim rezultatima zaslužili najbolje moguće uslove”, rekao je Biševac.

Direktor OŠ Bratstvo  Dejan Kulundžić ističe da je zbog bezbednosti učenika vanredno stanje išlo na ruku dinamici izvođenja radova na rekonstrukciji.

“Ovo je jedno veliko gradilište, ozbiljan projekat i izuzetno vredna investicija od značaja za grad i ceo region. U drugoj fazi radova škola je dobila petnaest učionica, odnosno od nekadašnjih 3800 metara kvadratnih rekonstrukcijom dobijamo 8000, što će znatno rasteretiti rad u dve, umesto dosadašnje tri smene”, kazao je Kulundžić.

Podsećamo, ovu školu pohađa oko 1.700 učenika, a ove godine proslaviće 50 godina postojanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO