Naslovna Featured Istaknuto „ORA 2021“ ujedinila aktivizam i prijateljstvo

„ORA 2021“ ujedinila aktivizam i prijateljstvo

„ora-2021“-ujedinila-aktivizam-i-prijateljstvo

NOVI PAZAR – Prvi zvaničan sastanak “ORA 2021“ održan je danas u Gradskoj upravi Novog Pazara, u cilju raspređivanja aktivnosti i određivanja lokacija na kojima će te aktovnosti biti sprovedene.

„Cilj ORA 2021. je očuvanje životne sredine ali i druženje među akcijašima. Naše aktivnosti su osmišljene tako da pravimo promene, vraćajući duh zajedništva i omladinskog aktivizma kroz sklapanje prijateljstava“, rekao je Suat Ljajić, savetnik komandanta „ORA 2021“.

Grad Novi Pazar, prema njegovim rečima finansijski podržava ovogodišnju, treću po redu akciju „ORA 2021“.
„Bilo je na samom početku nekih poteškoća u funkcionisanju, što je i očekivano. Ove godine je situacija drugačija i stvoreni su uslovi da se akcije lakše realizuju“, zaključio je Ljajić.

Da je biti deo tima „ORA 2021“ izazov i za mlade ljude bez akcijaškog iskustva potvrđuje entuzijazam Sofije Dobrić. Želja da pomaže drugima, čini dobra dela i upoznaje ljude doveli su je do iskusnih akcijaša i danas je ona, ponosno, deo tima.

„Podstaklo me je što u okviru “ORA” rade puno toga što naš grad čini boljim i lepšim mestom za život. Volim da pomažem drugima i zato sam se prijavila. Svim mladim ljudima, svojim vršnjacima, poručujem da se prijave i učestvuju u realizaciji ORA akcija, jer je ovo najbolji, produktivan način da kvalitetno provedu svoje vreme, čineći ujedno i dobra dela“, poručila je sedamnaestogodišnja Sofija.

Sastanak “ORA 2021” počeo je učenjem dove i minutom ćutanja u čast nedavno preminulog akcijaša i prijatelja, Novopazarca Hivzije Hivija Ćatovića.

indeksonline.rs

Exit mobile version