Optužnica protiv snimateljke koja je šutirala migrante

499
REFILE - ADDITIONAL INFORMATIONA migrant carrying a child falls after tripping on TV camerawoman Petra Laszlo (R) while trying to escape from a collection point in Roszke village, Hungary, September 8, 2015. Laszlo, a camerawoman for a private television channel in Hungary, was fired late on Tuesday after videos of her kicking and tripping up migrants fleeing police, including a man carrying a child, spread in the media and on the internet. REUTERS/Marko Djurica

Mađarski tužioci objavili su da je protiv snimateljke koja je šutirala i podmetala nogu migrantima blizu granice sa Srbijom u septembru 2015, podignuta optužnica.

Snimateljka Petra Laslo optužena je za narušavanje mira i sudiće joj se u Segedinu.

Petra Laslo kasnije se izvinila za svoje ponašanje pokušavajući i da ga opravda, ali je otpuštena sa mađarske desničarske televizije N1TV kada su snimci na kojima se vidi kako šutira migrante raširili po društvenim mrežama.

Laslo je tada rekla da je uhvatila panika kada su izbeglice i migranti provalili kroz kordone policije blizu mesta gde je ona stajala i da se osećala da je pod napadom. Ona je šutnula dečaka i devojčicu i kasnije pokušala da saplete čoveka koji je nosio dečaka u naručju.

Laslo je kasnije rekla za ruski list Izvestija da joj je život “uništen” i da razmišlja o preseljenju u Rusiji.

izvor: N1