Naslovna Vijesti Hronika Optužnica protiv organizatora žurke na Tašmajdanu

Optužnica protiv organizatora žurke na Tašmajdanu

optuznica-protiv-organizatora-zurke-na-tasmajdanu

BEOGRAD – Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv dvojice odgovornih za organizovanje masovne žurke u klubu “Musk maćine” na Tašmajdanu 13. februara, na kojoj je zatečeno više od 700 gostiju i pored epidemioloških mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

Optuženi su direktor firme G.M. i vlasnik L.D. za krivično delo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”, za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Tužilaštvo je predložilo da obojicu osudi na po šest meseci zagovra, a da G.M. izrekne zabranu obavljanja delanosri od pet godina.

Protiv F.A. koji je bio obuhvaćen krivičnom prijavom – prijavom policije – prijava je odbačena jer nema osnova sumnje da je počinio krovočno delo, kažu za Tanjug u tužilaštvu.

G.M, koji je direktor firme, tereti se jer je morao da zna za žurku, koju je, kako se sumnja, organizovao L.D, koji, inače, preko društvenih mreža poziva i sve organizuje u dogovoru sa direktorom.

Oni su na saslušanju u tužilaštvu negirali krivicu za organizaciju ove žurke, tvrdeći da je nisu organizovali, da nisu bili prisutni i da ne znaju ko je to uradio.

Nakon saslušanja određen im je pritvor, dok je F.A. odmah pušten na slobodu.

Tokom istrage koja je sprovedena protiv njih, tužilaštvo je isptalo 20-ak svedoka.

Optuženi nisu bili ranije osuđivani.

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula u subotu 13. februara, posle 22 sata, vršeći kontrolu o poštovanju mera ugostiteljskih objekata.

Ovaj klub je, prema pisanju medija, pre pandemije Covida 19 bio “gej klub”, ali u poslednje vreme ga posećuju svi zaiteresovani.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version