Optužen profesor Arhitektonskog za polno uznemiravanje

BEOGRAD – Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv profesora Arhiteltonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu V.P, zbog polnog uznemiravanje dve studentkinje.

Tužilaštvo je predložilo sudu da profesoru izrekne uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine, saopštilo je to tužilaštvo.

On se sumnjiči da je od novembra 2021. do 20.maja 2022. godine polno uznemiravao oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okriženje oštećenih, saopštilo je to tužilaštvo.

Dve oštećene devojke su saslušane u tužilaštvu i one su se pridružile krivičnom gonjenju okrivljenog, dok je treća oštećena M.K. je povukla predlog za gonjenje okrivljenog, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni V.P. je 25. avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta.

On se tereti za dva krivična dela polno uznemiravanje.

Više javno tužilastvo u Beogradu je sprovelo predistražni postupak u ovom slučaju za koji je javnost saznala preko društvenih mreža nakon što se više desetina studentkinja požilo na ponašanje proferosa, a samo tri su se odlučile i da ga krivično gone.

Takođe, Više javno tužilaštvo je nakon toga prosledilo spise predmeta na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužialštvu u Beogradu.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO