Naslovna HRONIKA Optužen jedan od vođa Partizanovih navijača za napad na policajca

Optužen jedan od vođa Partizanovih navijača za napad na policajca

optuzen-jedan-od-vodja-partizanovih-navijaca-za-napad-na-policajca

Ohrid, 18. marta 2023.- U Ohridu se danas održava sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i na kome su uèešæe potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vuèiæ i premijer privremenih institucija u Prištini, odvijaæe se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajèaka. FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv jednog od vođa Partizanove navijačke grupe “Shadows” Davida V. (24) zbog opravdane sumnje da je 11. aprila ove godine nasrnuo na policijskog službenika prilikom pražnjenja tribine stadiona FK “Čukarički” na prekinutoj utakmici između FK “Čukarički” i FK “Partizan”.

Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Davidu V. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Takođe je predložilo da mu sud opozove uslovnu osudu od godinu dana zatvora i da mu izrekne novu jedinstvenu kaznu od dve godine i devet meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Predloženo je i izricanje mere bezbednosti zabrane prisustvovanja fudbalskim i košarkaškim utakmicama sportskog društva “Partizan” u trajanju od pet godina.

Postoji opravdana sumnja da je David V. 11. aprila na stadionu “FK Čukarički” tokom prekida domaće prvenstvene utakmice između “FK Čukarički” i “FK Partizan” fizički napao policijskog službenika Z.A.

On je u momentu pražnjenja tribina, dok se nalazio u grupi navijača, kaišem crne boje udario Z.A. u predelu šlema i štita, a potom se udaljio u grupu navijača.

Exit mobile version