Naslovna Vijesti Hronika OPASNA RABOTA! CRNOGORCI HOĆE DA LIKVIDIRAJU PAZARCA? Traže izručenje Hudovića a traljava...

OPASNA RABOTA! CRNOGORCI HOĆE DA LIKVIDIRAJU PAZARCA? Traže izručenje Hudovića a traljava istraga otkrivaju umešanost politike i kriminala u ovaj slučaj! Foto!

Službenik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Novak Mugoša (22) teško je ranjen od strane gosta diskoteke „Habana“ u Sutomoru, u julu tekuće godine. Za ovo delo, osumnjičen je H.A iz Novog Pazara, koji je po povratku u Srbiju lišen slobode.

Inače, Novak je sin sudije Višeg suda Suzane Mugoše – koja je sudila liderima Demokratskog fronta (DF) u postupku za tzv. „državni udar“. On je ranjen nožem, operisan i stabilnog zdravsvenog stanja.

Prema nezvaničnim informacijama, tom prilikom lakše povrede dobili policajci Milošević Veselin i Sekulović Saša, koji su zajedno sa Mugošom radili su kao privatno obezbeđenje u diskoteci.

Crna Gora je četvrtog avgusta tekuće godine godine tražila izručenje H.A iz Novog Pazara. Uz zahtev za izručenje dostavljena je Naredba o sprovođenju istrage protiv H. u kojoj se navodi da je učinio teško ubistvo u pokušaju, odnosno pokušao nožem da ubije Mugoša Novaka, Milošević Veselina i Sekulović Sašu.

Zanimljivo je to što ostali učesnici u tuči nisu tuženi za učestvovanje u tuči, verovatno zato što su svi crnogorci koji su brutalno prebili H. i još dvojicu njegovih drugova iz Pazara. Posebno je indikativno to što kao oštećeni nije naveden i Edis Biberović iz Novog Pazara iako i on ima ubodnu ranu od noža.

Da li je moguće da Crna Gora pruža zaštitu samo svojim državljanima ili je u pitanju samo najočigledniji primer diskriminacije koju sprovodi Crna Gora?

Zanimljivo je, takođe, da se u izveštaju Opšte bolnice u Baru, u kojoj je pregledan Edis Biberović, uopšte ne navodi da on ima ubodnu ranu od noža, već samo da su mu pregledani jetra, žučna kesa, slezina, oba bubrega i slično, ali se ne navodi zašto mu je sve to pregledano. Na sreću, Biberović se, odmah po povratku u Novi Pazar, javio lekaru pa mu je zadokumentovana ta povreda.

“To što i Biberović, koji je drug Hudovića, ima povredu od noža može da se tumači samo na dva načina: ili je u toj tuči još neko koristio nož pa se sve to pokušava svaliti na Hudovića ili je Hudović, zbog napada i teškog vređanja od strane “oštećenih” bio toliko izbezumljen da nije znao kuda maše nožem što bi značilo da je delo izvršio u stanju jakog fiziološkog afekta, a u tom slučaju bi se radilo o krivičnom delu za koje Srbija ne može izručiti svog državljanina Crnoj Gori” – tvrdi naš izvor iz istrage.

Naš izvor iz istrage tvrdi da, zbog svih navedenih okolnosti, Hudović ne bi imao fer i korektno suđenje u slučaju da ga Srbija izruči Crnoj Gori.

Exit mobile version