“Ono što generacije iza nisu uspele da završe”: Mali najavio investicije u Novom Pazaru i Prijepolju

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ova vlast gradi ono što generacije iza nisu uspele da završe, ukazujući da je reč o kanalizacionim mrežam i fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda.

Mali je precizirao da će se u Novom Pazaru iz kineskog kredita finansirati izgradnja kanalizacionih mreža i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, ukupne vrednosti 92,3 miliona evra.

“Imate 110 kilometara kanalizacionih cevi vrednosti 45 miliona evra i postrojenje za preradu otpadnih voda u iznosu od 47,3 miliona evra”, rekao je Mali u parlamentu.

Ukupna ulaganja u Sjenici za kanaliozacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda su oko 19 miliona evra, a kada je reč o Tutinu, vrednost 74 kilometra kanalizacionih cevi je 30,3 miliona evra, dok oko 38 miliona evra košta izgradnja četiri postrojenja za preradu otpadnih voda.

U Prijepolju vrednost 60 kilometra kanalizacoinih cevi je 26 miliona evra, dok se 13,3 miliona evra ulaže za dva postrojenja za preradu otpadnih voda.

“Govorim o preliminarnim vrednostima koje su vezane za projekte čija izrada je već u toku. Kako je predsednok obećao, radovi neće stati dok se sve ovo ne potroši i dok se sve ne izgradi”, poručio je Mali u Skupštini Srbije.

Mali je naveo i da će se u trećem ili četvrtom kvartalu graditi regionalni sistem upravljanja otpadom Nova Varoš koji, kako kaže, podrazumeva I Prijepolje i Sjenicu.

“Regionalni sistem pokriva 107.222 stanovnika koji generišu godišnje 26.000 tona komunalnog otpada”, rekao je Mali.

Izvor: Tanjug/b92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO