Naslovna Featured Istaknuto Omladina Gornje Pešteri organizuje akciju čišćenja “Zajedno za čistu Pešter”

Omladina Gornje Pešteri organizuje akciju čišćenja “Zajedno za čistu Pešter”

omladina-gornje-pesteri-organizuje-akciju-ciscenja-“zajedno-za-cistu-pester”

Omladina Gornje Pešteri u saradnji i uz podršku dijaspore, te uspješnog preduzetnika porijeklom iz Leskove, Halila Kuča, od  četvrtka 6. maja akcijom “Zajedno za čistu Pešter”, počinje čišćenje i uklanjanje smeća koje nesavjesni pojedinci bacaju po saobraćajnicama i prirodi. Kako su naveli organizatori, cilj akcije je da se popravi teško stanje i zagađena životna sredina, te da se ona učini čistom i pristojnom za življenje.

“Svi smo svjedoci sve češće nepropisnog odlaganja smeća i raznog kabastog otpada koji osim što predstavlja veliku opasnost po zdravlje čovjeka i svih živih bića, u mnogome narušava izgled lijepe Pešteri kao i ugled samih stanovnika tog kraja. Pozivamo  da svi zajedno pomognemo da Pešterska visoravan povrati svoj nekadašnji sjaj. Hajde da Pešter postane turističko odredište, da ljudi požele da dođu i užvaju u ovim prirodnim bogatstvima koja imamo. Trebamo biti odgovorni, zato hajde da opravdamo poznati sinonim koji je nadaleko poznat, “Pešterci su sloga, moramo se svi uključiti kako bi sačuvali prirodu za našu djecu, za sve one koji žive, koji će živjeti ovdje, za sve koji dođu i požele da ostanu, za sva živa stvorenja za koja ćemo biti odgovorni ako im narušimo njihov opstanak kroz neodgovoran odnos prema životnoj sredini. Sačuvajmo zdravlje sadašnjih i budućih generacija naših sugrađana kao i onih do kojih dopire vazduh i voda sa Pešterske visoravni. Osvjestimo se, vrijeme je, ono što je do nas niko drugi uraditi neće. Zajedno možemo mnogo, pokažimo da smo od onih koji su na putu dobra, oni koji vole čisto jer je naš Gospodar Allah takav i voli takve insane”, navedeno je iz organizacionog odbora velike ekološke akcije koja će se sprovesti na Gornjoj Pešteri.

Saopšteno je i to da će za svakog učesnika akcije biti obezbjeđena oprema za čišćenje, a nakon obavljenog posla tokom tog dana svaki od učesnika će dobiti i simboličnu nagradu od dve hiljade dinara.

U nastavku se nalaze datumi, detaljan plan prostora i imena koordinatora ekoloških akcija.

Četvrtak- 6.5. 2021.

Subota – 8.5. 2021.

Nedjelja- 9.5. 2021 od 10 do 18 časova.

Za učešće se možete javiti koordinatorima akcije i učestvovati na jednoj od dionica: 

Ramoševo- Ef. Mevludin Škrijelj

Braćak-Anes Ćosović

Reževiće, Devreče- Nedžib Ceković

Šaronje, Jarebice- Denis Martinović

Naboje, Šipče- Albina Pramenković

Leskova- Žuka Pepić

Đerekare – Ef. Elvedin Čaušević

Suhi Do-  Ef. Demir Šmaković

Boroštica- Ef.Nurif Škrijelj

Gradac  – Samir Hodžić 

A. P.

Exit mobile version