Naslovna Vijesti Omerović: Verujem da će ova hapšenja dovesti i do nalogodavaca iz vrha...

Omerović: Verujem da će ova hapšenja dovesti i do nalogodavaca iz vrha tadašnje države

Hapšenje 15 osoba u Srbiji i BiH osumnjičenih za otmicu i ubistvo 20 ljudi iz voza na relaciji Beograd – Bar, u mestu Štrpce 1993. dokaz je ozbiljnosti i posevećenosti tužilaštava dve države u rasvetljavanju ovog strasnog zločina, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.

– Ova osetljiva i veoma važna istraga nam govori da se samo kroz regionalnu saradnju institucija država u regionu može doći do rezultata – naveo je Omerović.

Kako je navedeno u saopštenju, više od 20 godina se traga za izvršiocima ovog stravičnog zlocina.

– Nadam se da će nas rezultati istrage približiti i do posmrtnih ostataka ubijenih kako bi se sahranili kako to dolikuje ljudskim bićima. Verujem da će ova hapšenja dovesti i do nalogodavaca iz vrha tadašnje drzave, jer je činjenica da se za ovaj zločin znalo – da se pripremao uz logističku podršku tadašnjeg rukovodstva države, policije i železnice – kazao je Omerović.

Ubijeni su državljani Srbije i oteti na teritoriji naše drzave, a saučesnici u tom zločinu su bili službenici države koji su ukaljali obraz države Srbije i zato je posebno važno da i njih stigne zaslužena pravda, navedeno je u saopštenju.

Exit mobile version