OKK Novi Pazar: Trpeli smo ogromne finansijske gubitke, ali funkcionišemo…

Omladinski košarkaški klub Novi Pazar saopštio je da je od početka 2019. do januara 2021. godine trpeo ogromne finansijske gubitke, a da su prioriteti klupskog Upravnog odbora konsolidacija i rešavanje nagomilanih problema i finansijskih obaveza iz prethodnog perioda.

“I pored prilično dobrih takmičarskih rezultata u tom intervalu, smatramo da je nedopustivo da se Novi Pazar dovede u katastrofalno stanje. Ogromna dugovanja i loše poslovanje doveli su do toga da klub više nije mogao normalno da funkcioniše. Bio je to signal svim sponzorima i prijateljima da napuste brod koji tone. Grad Novi Pazar, uz podršku malog broja sponzora i iskrenih prijatelja kluba, jedini je ostao da se suočava sa problemima, koji su množili iz dana u dan. Rekonstruisano klupsko rukovodstvo početkom 2021. godine u svim segmentima poboljšalo je sliku. Najpre su takmičarske ambicije svedene u realne okvire, što je smanjilo redovne troškove, a sve s ciljem da se racionalnim poslovanjem konsoliduje finansijska situacija i obezbedi miran nastavak takmičenja u kojem je najvažniji cilj opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS). U to se uklapa i stvaranje uslova za sve mlađe selekcije, kako bi se obezbedila budućnost košarke u Novom Pazaru. Juniori su članovi najkvalitetnije lige Srbije, što je istorijski rezultat, a i mlađi uzrasti beleže sve bolje rezultate. U gradu postoji još košarkaških klubova, s kojima treba graditi prisnije i bolje odnose, a oni do sada nisu bili najbolji”, navodi se u saopštenju KLS ligaša Novog Pazara.

Upravni odbor pazarskog kluba ističe da taj kolektiv funkcioniše i pored značajno manjeg budžeta u odnosu na ranije sezone, da postiže veoma dobre rezultate u KLS, ali da veliki problem stvaraju dugovanja i obaveze iz 2019. godine.

“Neverovatno zvuči podatak da je zbog lošeg knjigovodstvenog vođenja obaveza nemoguće utvrditi visinu klupskog duga. Pored redovnih obaveza, koje se svakodnevno izmiruju, pristiže i veliki broj pravosnažnih presuda na štetu kluba. To stvara nepodnošljivo breme za normalno funkcionisanje i dalji rad. Sadašnja uprava je uz ogromne napore uspela da milionska dugovanja svede na nulu, ali neregulisana knjigovodstvena arhiva ne daje jasnu sliku. Sadašnja uprava svedena je na sedam ljudi, koji brinu o svemu”, dodaju Novopazarci.

Čelnici Novog Pazara priznaju da im je neophodna pomoć gradskih struktura i prijatelja kluba, a istovremeno traže strpljenje i razumevanje svih poverilaca, posebno igrača prema kojima postoje dugovanja.

“Želimo da se jave i prihvate kompromisna rešenja. U skladu sa trenutnim mogućnostima, izmirili bismo obaveze koje imamo prema njima i na taj način obezbedili opstanak kluba na zdravim temeljima. Sve ostale opcije mogu da povedu klub u neizvesnu budućnost, pa čak da dovedu i do njegovog gašenja. I pored tolike borbe da se klub održi i stabilizuje, paradoksalno je da se to osporava od ljudi koji su iz košarke. Najveći doprinos stabilizaciji kluba i pomoć svake vrste dobijamo od gradonačelnika Nihata Biševca, kojem se ovom prilikom neizmerno zahvaljujemo. Novi Pazar će u skorije vreme izaći sa novim detaljima i na taj način šire upoznati javnost o pojedinostima koji se tiču aktuelnog trenutka i budućnosti kluba”, stoji na kraju saopštenja Omladinskog košarkaškog kluba Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO