Poljoprivredna savetodavna stručna služba i ove godine organizovala je Dane polja kukuruza. Ogled žitarica ove godine postavljen u selu Mitrova reka, pokazao je poljoprivrednicima, koji hibridi kukuruza daju najveće prinose u ovdašnjim uslovima.

Na oglednom polju Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Mitrovoj reci  postavljen je demo ogled kukuruza gde su bile zastupljene tri semenske kuće: As hibridi, Novosadnsko seme i ZP hibridi. Ogled Poljoprivredne savetodavne stručne službe je I ove godine ispunio  cilj, tako da će ratari znati koje sorte donose najviše prinosa.

Domaćin ovogodišnjeg oglednog polja Branislav Ilić kaže da su ovakvi projekti veoma važni za uspešnije poslovanje poljoprivrednika, te da je zadovoljan što je ogled obavljen na njegovoj parceli.

O karakteristikama ovih žitarica govorili stručnjaci eminentnih sortnih kuća iz Srbije. Oni kažu da imaju dobru i dugogodišnju sradanju sa poljoprivrdnicima ovog kraja.

Predstavnica  Instituta za primenu nauke u poljoprivredi Nataša Tolimir kaže da je ovdašnja poljoprivredna savetodavna stručna služba jedna od najmlađih, ali da svojim aktivnostima u pomaganju poljoprivrednicima već godinama pokazuju dobre rezulate.

Pomoćnik gradonačelnika I direktor Poljoprivredne savetodavne službe  Nihad Hasanović podseća da je osim u Novom Pazaru postavljen  I ogled strnih  žita i u Sjenici. On kaže da će poljoprivrednici uvek  imati pomoć stručnjaka iz Savetodavne službe u boljem poslovanju  na svom imanju.

Predstavnici Poljoprivredne savetodavne stručne službe prema metodologiji rada  svake godine postavljaju ogledno gazdinstvo pod ingerencijom resornog ministarstva. Cilj ove, kao I svih aktivnosti  je pomoć poljoprivrednicima do što uspešnijeg rada.