OGLASIO SE UGLJANIN! Zahvalio Tačiju na prijemu

Novi Pazar – Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Republike Kosovo, gospodinu Hašimu Tačiju navedeno je iz press službe kabineta predsjednika BNV.

Koristim priliku da Vam izrazim zahvalnost što ste 23. februara 2017. godine u Prištini, upriličili prijem delegaciji koju su činili predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Stranke demokratske akcije Sandžaka i organizacije „Kosovo za Sandžak“.

Takođe ste nam ukazali veliku čast na organizaciji Akademije sjećanja na život i djelo Šabana Poluže i Mehmeta Gradice i pozivu da prisustvujemo tom
veličanstvenom događaju.

Želim da izrazim radost zbog vidljivih rezultata koje ste postigli u izgradnji demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

Zahvaljujući Vama Kosovo je postalo primjer multinacionalne, multikulturne i
multikonfesionalne zajednice jednakih mogućnosti za sve, što omogućava Bošnjacima Kosova da očuvaju nacionalni identitet.

Sa zadovoljstvom konstatujem i ističem Vašu sposobnost da sve pozitivne
vrijednosti i iskustva Amerike, Evropske unije i drugih razvijenih zemalja primijenite u svakodnevnom životu na dobrobit svih građana Kosova.
Želim Vam svako dobro navodi se u saopštenju BNV.

Primite izraze najvišeg poštovanja.“

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO