Oglasio se i jedan od vodja fk novi pazar

Subota je rano ujutru, subota je vecini sveta a mene subota uvek podseti na akciju.

Subotom sam uvek sa mojom ekipom bio u akciji, kuci ili na strani, uglavnom u ako ciji. Subotom bi putovali satima, po selima i gradovima, subotom bi delili jedan sendvic nas petorica, subotom bi iz sveg glasa uzvikivali tvoje ime, u svakom delu ove zemlje.

Subotom bi vodili korteo kroz nase sokake i mahale, kroz park, pa do Kosanciceve. Subotom bi slavili pobede i oplakivali sanse kada redjao si poraze. Jutros se budim, nema akcije, ne zato sto je polusezona, vec zato sto je banda iz svecane loze izdala saopstenje u kojem kaze da bi da KLUB GASI i da pravi novi.

Bio sam sasvim mali, pre 20 i vise godina kada me babo prvi put odveo na stadion, zeleo sam tak dres, da nosim te boje, da nosim taj grb, zavoleo sam to ime i taj klub. Posto nisam bio dobar fudbaler, kasnije sam poceo da mu dajem podrsku sa tribina i da ga sa mojom grupom bodrim i da stojim na bedemu grada.

Svasta smo prosli, za ovaj klub i ovaj grad, da bi sada neko mogao tek tako da prica o gasenju kluba. Da se razumemo nemam veze sa politikom, i ako ovo ima itekako veze, secam se kad je Pazar bio na tabeli peti, svi su trcali da pune lozu, od ministra u svakoj vladi, do ovdasnjih sitnih politicara, kako mladih tako i starih. A ove sezone, kada su rezultati krenuli lose, videlo se na delu, ono staro ” kad brod tone prvo beze misevi ” svi su mu okrenuli ledja, i ne samo to, vec bi sad i da ga gase.

Ne krivim igrace koji traze potrazivanja, oni koji su igrali i zasluzuju pare nazad, svoje pare, koje su im ukrali, mogu slobodno da kazem oni koji su klub do ovog stanja i doveli. Vidim, traze da mi skupljamo pare, pa zar nije lakse da svi ovi sto su izgradili ove silne zgrade i naruzili zgradama duh ove stare carsije, u ime kluba koji su unistili, oproste se od 1/2 stana i za noc otplate sva dugovanja, nego da od nas, navijaca trazi da placamo dugove i ako smo npr u predposlednjoj utakmici, sa najmanje bodova na tabeli placali karte po 300din, dok su sampioni na tabeli otvarali svoje kapije besplatno! Ko je taj koji ce da ugasi ime staro 90 godina , ko je taj koji zbog jedne fotelje i par hiljada eura ce da slomi srca Pazaraca svih Sandzaklija i brace iz Fenerbahcea ? Na kraju bih samo da kazem, da ako se novi klub osnuje, to nece biti klub nas navijaca i Pazaraca, to ce biti privatno vlasnistvo stranackih JASTREBOVA pa nek ono navijaju za taj klub, jer mi praznajemo samo te boje dve, taj grb sveti i to ime drago.

Odustacemo onoga trenutka kad vidimo krivce za ovo u celije!!! FK NOVI PAZAR 1928
PAZAR U SRCU SANDZAK DO GROBA

Muamer Dugopoljac

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO