Naslovna Featured Istaknuto Oglasio se FK Novi Pazar: Nadležni da reaguju na poruke nacionalizma iz...

Oglasio se FK Novi Pazar: Nadležni da reaguju na poruke nacionalizma iz Kruševca

oglasio-se-fk-novi-pazar:-nadlezni-da-reaguju-na-poruke-nacionalizma-iz-krusevca

NOVI PAZAR – Novi Pazar je bodom osvojenim u Kruševcu na najlepši način završio prvi deo sezone. Suprotno najavama koje su prvo potekle od određenih fudbalskih ljudi izvan Novog Pazara i prema kojima je postojala opravdana sumnja u objektivnost sudijskog tima koji će voditi utakmicu Napredak – Novi Pazar, pokazalo se da su strepnje bile bezrazložne. Iz tog razloga je Upravni odbor FK Novi Pazar odmah po završetku utakmice pod Bagdalom izrazio potrebu da se još jedanput oglasi.

“Zahvaljujemo se sudijskoj četvorci predvođenoj Danilom Grujuićem na odličnom obavljenom poslu i zaista besprekornom suđenju. Bili bi prezadovoljni da na svim narednim utakmicama koje budemo gostovali ili bili domaćini imamo ovakvo profesionalno i dobro suđenje. Naše sumnje podstaknute tvrdnjama iz više izvora nisu se obistinile. Zbog toga se izvinjavamo celokupnoj fudbalskoj javnosti i Fudbalskom klubu Napredak i ujedno veliko hvala domaćinu na izvanrednom gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Na delu su pokazali da su bili i ostali primer kako se dočekuje dugogodišnji sportski rival.

Međutim, neprijatno smo iznenađeni da se na zvaničnoj fejsbuk stranici Napretka odmah po završetku utakmice pojavio natpis – ” Ruka ruci, nismo Turci. Napredak 0:0 Novi Pazar”.

Zapanjeni smo da se na ovakao uvredljiv i nacionalistički način izveštava fudbalska javnost o rezultatu jedne utakmice. Neprimereno je i nije u sportskom ili bilo kojem duhu da se vređa klub bogate tradicije, kakav je Novi Pazar. Da se kojim slučajem ovakva netolerantnost namerno potkrala Novom Pazaru završili bi na stubu srama i zaradili osudu celokupne javnosti.

Zato ćemo od najviših fudbalskih organa tražiti da odmah reaguju i spreče uplitanje neprimerenog i nacionalističkog rečnika prema sportskom Novom Pazaru” – zaključuje se u saopštenju.

Exit mobile version