Naslovna Featured Istaknuto Oglasile se albanske stjuardese: Evo šta su rekle nakon vakcinacije u Beogradu

Oglasile se albanske stjuardese: Evo šta su rekle nakon vakcinacije u Beogradu

oglasile-se-albanske-stjuardese:-evo-sta-su-rekle-nakon-vakcinacije-u-beogradu

Privrednici iz Albanije iskoristili su priliku tokom vikenda da se vakcinišu protiv koronavirusa u Srbiji, što je obezbedila Privredna komora Srbije u saradnji sa srpskom vladom, piše Reporteri.

Među vakcinisanim su bile stjuardese albanske aviokompanije “Albaeings”.

– Za nas je to bilo važno jer je to bila jedina prilika da se trenutno vakcinišemo. S obzirom da radimo u avio-kompaniji, želeli smo da imamo priliku da naše osoblje bude vakcinisano i s obzirom da je u Albaniji trenutno nije moguće to uraditi u ovoj kategoriji koju mi predstavljamo. Iskoristili smo smo priliku da dođemo ovde u Beograd – izjavila je jedna stjuardesa albanske aviokompanije.

Jedan od zaposlenih na aerodromu u Tirani rekao je da je organizacija vakcinacije protekla dobro.

– Mislim da je to dobra prilika da se uradi, i to pokazuje ozbiljnost države Srbije, i bez sumnje u njenu snagu kao države – rekao je on nakon što je primio vakcinu AstraZeneka.

Više do 7.500 privrednika iz Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prijavilo se za vakcinaciju.

Vakcinaciju protiv koronavirusa organizuje Privredna komora Srbije koja je u saradnji sa Vladom Srbije obezbedila 10.000 doza vakcine AstraZeneka.

Privredna komora Kosova ranije je saopštila da je odbila da učestvuje u vakcini u Srbiji iz „principijelnih razloga“, međutim Privredna komora Srbije je rekla da su neki privrednici sa Kosova došli na vakcinaciju.

Kosovo jedino u Evropi nije započelo postupak vakcinacije protiv koronavirusa.

(Kosovo onlajn)

Novosti online

Foto: Printskrin Instagram

Exit mobile version