OFK Ras: Opstanak, stabilizacija i podmlađivanje kao prioriteti

Omladinski fudbalski klub Ras iz Novog Pazara trenutno je deseti na tabeli Šumadijsko-raške zone, u kojoj nastupa 14 ekipa, a lider je ovdašnja Jošanica.

Povratnik u četvrti stepen takmičenja, Ras je u prva dva kola nastavka ligaškog takmičenja pobedio Budućnost iz Resnika u Deževi sa 2:0, a potom je rezultatom 1:0 bolja bila Šumadija 1903 u Kragujevcu.

Posle Izeta Ljajića koji je počeo sezonu i njegovog naslednika Elvira Muratovića, na klupi Rasa odnedavno sedi nekadašnji prvotimac Novog Pazara i sarajevskog Željezničara Elvedin Spahić.

“Meni je ovo prvi seniorski posao. Prvi cilj je opstanak u ligi. Želimo stabilian igrački kadar, disciplinovan na treninzima i rezultatski uspešan na utakmicama. U planu je i postapeno podmlađivanje. Gledamo više sebe, nego rivale. Imamo dobar tim, počev od golmana Pavla Nićiforovića, preko nekih iskusnijih i mlađih fudbalera. Vratio se i Nenad Radanović “, rekao je Spahić.

Dosta igrača Rasa prošlo je školu Novog Pazara, sa kraćim ili dužim stažom u ovdašnjem superligašu ili Jošanici.

“Novom Pazaru treba superligaš, Jošanica kao srpskoligaš i Ras u zoni. Kod nas su mladi momci, poput Fahira Džidića ili Farisa Nikšića. Uskoro bi pravo nastupa trebalo da stekne i Mehmed Sulejmanović. Ima tu još mladića iz Pazarove škole, poput Samira Osmanovića, a i trener Spahić je iz te priče”, naveo je predsednik Rasa Stanko Vukićević.

U nedelju u Deževi sledi duel 16. kola sa Srbijom iz Ilićeva, direktnim konkurentom u borbi za opstanak. Srbija, kao i Ras, ima 15 bodova.

M. Minić

The post OFK Ras: Opstanak, stabilizacija i podmlađivanje kao prioriteti appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO