Kajakaški klub „Stari grad“ iz Novog Pazara organizovao je prvo takmičenje u kajakaškom slalomu, na kojem je od 35 učesnika bronzanu medalju osvojila Novopazarka Emina Tutić u kategoriji mlađih pionirki do 12 godina.

takmienje u kajaku

Ekipno prvo mesto pripalo je Kajakaškom klubu “Ibar” iz Kraljeva.

Na ovom međunarodnom takmičenju za pionire i kadete učestvovalo je sedam ekipa iz Srbije i Crne Gore ( KK „Stari grad“ – Novi Pazar, KK „Medicinar“ – Niš, KK „Ibar“ – Kraljevo, KK „Studenica“ – Ušće, KK „Lim“ – Bojelo Polje, KK „Ilir“ – Podgorica i KK „Budućnost“ – Podgorica), svrstanih u pet kategorija.

DSCN1231

Haris Harčinović, predsednik Kajakaškog kluba „Stari grad“, kaže da je takmičenje održano na atraktivnoj stazi dugoj 200 metara na reci Raški, uzvodno od hotela „Vrbak“.

Domaćini su pored vrednih robnih nagrada i medalja, za učesnike organizovali i ručak sa novopazarskim specijalitetima, kao i nezaobilazno spremanje riblje čorbe na otvorenom i razgledanje grada i kulturno-istorijskih spomenika.

DSCN1238

U Turističkoj organizaciji Novog Pazara kažu da su prepoznali ovu manifestaciju kao šansu za razvoj sportsko- rekreativnog turizma, kao i da će ubuduće podržavati rad novopazarskog kajakaškog kluba, ali I ovakve i slična dešavanja. Ova organizacija je, pored kajakaški klub „Studenica“ iz Ušća, bila suorganizator ovog takmičenja.

DSCN1252

 
 

1 KOMENTAR

  1. Poštovana gospodo mi vas pozdravljamo i ujedno zahvaljujemo na gostoprimstvu koje ste pružili našoj ekipi koja je predstavljala Crnu Goru na tom međunarodnom kajakaškom kupu u Novom Pazaru.
    Želimo vam dati dvije sugestije to jest dvije ispravke:
    -predsjednik Crnogosrskog Kajakaškog Saveza se zove Vladimir Šoć, a ne Šočić
    -dobro bi bilo da iznesete tabelu i rezultate(plasmane) takmičara
    Nadamo se daćemo se ubrzo ponovo sresti i sportski družiti na nekom međunarodnom takmičenju.

Comments are closed.