Naslovna Featured Istaknuto Održane konsultacije sa parovima o vantelesnoj oplodnji

Održane konsultacije sa parovima o vantelesnoj oplodnji

odrzane-konsultacije-sa-parovima-o-vantelesnoj-oplodnji

U okviru projekta  “Da nas je više” stručni tim sa Ginekološko-akušerske klinike Narodni front iz Beograda obavio je konsultacije sa parovima u Novom Pazaru koji bi imali želju da se putem vantelesne oplodnje ostvare kao roditelji. Interesovanje za ovu temu je bilo veliko, a lekari su im bili na raspolaganju da odgovore na sva pitanja I daju smernice o postupku vantelesne oplodnje.

Uz poštovanje epidemiloških mera i u skladu sa etičkim kodeksom neotktrivanjem identiteta parova, koji su želeli  da dobiju savet o postupcima vantelesne oplodnje mogli su danas da učine danas. U Kulturnom centru gde su organizovane konsultacije zainteresovani parovi mogli su da dobiju savete, ali I sve odgovore o ovoj temi od stručnog tima beogradske ginekološko-akušerske klinike Narodni front.

Kod vantelesne oplodnje je bitno da se parovi, koji ne mogu da se ostvare kao roditelji jave na vreme.

U okviru projekta “Da nas je više” formiran  je i broj telefona, preko kojeg parovi koji se odluče na vantelesnu oplodnju mogu dobiti sve dodatne informacije.  Novi Pazar je prvi grad gde je ovaj projekat prezentovan.

Stručni tim lekara je poručio da roditeljstvo kroz vantelesnu oplodnju ne treba da bude tabu tema, jer svaki šesti par u Srbiji ima probleme u oblasti reproduktivnog zdravlja.

Exit mobile version