Naslovna Sandžak Sjenica Održana Štraparijada na Pešterskoj visoravni

Održana Štraparijada na Pešterskoj visoravni

Sjenica – Prva ,,Štraparijada” za šampiona Balkana u organizaciji Braće Karahasović održana je u subotu 4. avgusta na Pešterskoj visoravni, na samo 500 metara od stočnog pijaca.

Za nadmetanje vučnih konja u vuči balvana u sve tri kategorije prijavilo se čak 40 učesnika. U lakoj kategoriji prvo mesto osvojio je Simo Simić iz Valjeva, drugo braća Karahasović i treće Nikola Petrović sa Zlatibora.

Za nadmetanje u srednjoj kategoriji prvo mesto pripalo je Nidalu Čarkadžiću, drugo Žarku Nikoliću, a treće Džaferu Čarkadžiću.

U teškoj kategoriji najbolji je bio Nezir Muratović, odmah za njim je stigao Žarko Nikolić, dok je bronzano mesto osvojio Nidal Čarkadžić.

Ali organizatori kažu da nije toliko bitno takmičenje koliko druženje, sticanje novih prijateljstava i da se na jednom mestu okupi što veći broj zaljubljenika ovih plemenitih životinja.

Manifestacija je počela u 9 časova ujutro i trajala je do sitnih večernjih sati.

Inače, ono što ovu manifestaciju na neki način čini posebnom je to što su ukupni nagradni fond, koji je iznosio 300 hiljada dinara, sami finansirali braća Karahasović.

Exit mobile version