Održana radionica o konkurentnosti poljoprivrede Novog Pazara

Novi Pazar – U okviru projekta usmerenog ka jačanju konkurentnosti sektora agroprerađivačke industrije, u Gradskoj upravi Novi Pazar , održana je radionica „Analiza konkurentosti poljoprivrede u 14 lokalnih samouprava u Srbiji kao preduslov i alat za privlačenje stranih direktnih investicija u prerađivačku industriju“.

Da li su poljoprivrednici najveći resurs, koji su trendovi u proizvodnji i preradi i koji bi proizvodi i na koji način mogli da budu konkurentni na domaćem i evropskom tržištu su bile teme o kojima su diskutovali predstavnici poljoprivrednih proizvođača, Poljoprivreden stručne službe i Odeljenja Upravi za privredu grada Novog Pazara i predstavnici SEEDEV konsultantske kuće uz podršku USAID projekta održivog lokalnog razvoja.

Ivana Dulić-Marković, konsultant SEEDEV-a, je predstavila prve rezultate analize konkurentnosti poljoprivrednog sektora u Nišu na osnovu statističkih podataka o proizvodnji i trgovini, u odnosu na globalne tokove, Republiku Srbiju i na region. Upravo ova analiza koju sprovodimo u saradnji sa USAID projektom održivog lokalnog razvoja biće nam odlična osnova za preduzimanje mera, a i da nam na vreme ukaže gde bi trebalo izvršiti korekcije, kako bi na pravi način pomogli našim poljoprivrednim proizvođačima “ istakla je Amela Mehovic , stručni saradnik Odeljenja za privredu Novog Pazara.

„Analiza konkurentosti poljoprivrede u 14 lokalnih samouprava u Srbiji kao preduslov i alat za privlačenje stranih direktnih investicija u prerađivačku industriju“ se sprovodi SEEDEV uz podršku USAID projekta održivog lokalnog razvoja.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO