Održana konstruktivna sjednica opozicione komisije za službenu upotrebu bosanskog jezika

Novi Pazar – Klub vijećnika liste ‘ Za Bošnjake, Sandžak I Muftiju ’ Bošnjačkog nacionalnog vijeća održao konstruktivnu sjednicu komisije za službenu upotrebu Bosanskog jezika.

Uloga ove komisije je, kako kaže prof. Admir Muratović, da prati rad nacionalnog vijeća I da konstruktivnim prijedlozima I djelovanjem poboljša rad BNV-a.

‘‘ Treba podsjetiti da na Internacionalnom Univerzitetu postoji katedra koja je jedna od najboljih na Balkanu kada je u pitanju Bosanski jezik ’’ ističe Muratović.

Vijećnik BNV-a i član ove komisije prof. Zehnija Bulić govori čime će se komisija baviti i kakvi su dalji planovi za rad.

„ Obzirom da imamo značajan broj dobrih stručnjaka koji se bave jezikom, mi ćemo predložiti vijeću jednu platformu koja bi trebala da se odnosi na planiranje jezika “. Mislim da je jedan takav dokument neophodan našem jeziku za dalji razvoj dodaje Bulić.

Iz kluba vijećnika liste za B.S.M, naglašavaju da će davati konstruktivne prijedloge kako bi pomogli rješavanje nagomilanih problema na svim poljima kao i vezano za službenu upotrebu jezika i pisma.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO