Održan treći po redu Simpozijum medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara u Novom Pazaru

  Unija udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije danas je u Novom Pazaru organizovalo treći po redu simpozijum na kojem je prisustvovalo više od 150 medicinskih sestara i tehničara iz cele zemlje. Simpozijum je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarastva zdravlja Republike Srbije ispred kojeg je današnji skup pozdravio i državni sekretar u ovom ministarstvu dr Mirsad Đerlek.

“Nama je posebno drago što smo danas u Novom Pazaru jer su medicinske sestre iz Opšte bolnice NP, Doma zdravlja i specijalne bolnice Novopazarska banja članice Unije udrženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije”, kazala je predsednica pomenutog udruženja Radmila Jazić.

Zaista smo ispred Ministarstva zdravlja Republike Srbije imali obavezu da danas dođemo, podržimo i odamo priznanje i počast svim medicinskim sestrama i tehničarima koji su pokazali da su proteklih teških 15 meseci kičma zdravstvenog sistema naše zemlje”, kazao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek.

Đerlek je poseban akcenat stavio na mlade bračne parove kojima je poručio da koronavirus može da izazove sterilitet a ne vakcina protiv kovida i zamolio ih da se obavezno vakcinišu i tako zaštite svoje zdravlje i obezbede siguran put do planiranog roditeljstva.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO