Odlukom Apelacionog suda smanjena kazna ubici Skarepa

Policajac iz Tutina, Raica Beloica pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora, preinačenom odlukon Apelacionog suda u Kragujevcu, a za ubistvo Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina, prenose mediji.

Apelacioni sud je Beloicu proglasio krivim za nehatno lišenje života, pa je tako potvrđena prvostepena presuda, ali je preinačena u delu odluke o kazni, smanjimena je sa pet na četiri godine zatvora.

Podsetimo, Beloica, policajac iz Tutina je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa. On se teretio da je pucao na vozilo kojim je taj mladić upravljao. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio Skarepa koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici. Nakon hapšenja, Beloica je bio osumnjičen da je počinio ubistvo, da bi po sprovedenoj istrazi Više tužilaštvo u Užicu podiglo optužni predlog kojim je policajca teretilo za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO